Wednesday 31 August 2011

focaccia, joghurtos padlizsánkrém

hétfő
ebéd: caprese megint
vacs: paradicsomos-kakukkfüves focaccia, francia szárazkolbi

kedd
ebéd: paradicsomos szenya
vacs: Claudia Roden török joghurtos padlizsánkrémje az Arabesque-ből(ez nekem sokkal jobban bejön, mint a majonézes), pitaháromszögek, kápiacsíkok
nyúz: jövő héttől sandwich lady leszek. ilyen van ám, angliában nevezik így a nénit, aki ebédidőben az irodában körbejár a szenyákkal. bár a körbejárást nem vállaltam.

Monday 29 August 2011

popup stb.

vasárnap
reggeli: gofri
csónakázással egybekötött ebéd @ popup prizma terasz. a hely szuper, a kenyérlángos friss tésztából készül, a kiszolgálás kriminális. utóbbi nagy kár!
vacs: spagetti padlizsános, kápiás, füstöltpaprikás, petrezselymes szósszal

hétfő
reggeli: cereál
ebéd: zöldborsóleves, spenót chez mami
vacs: sárgadinnye + sonka, caprese. nem bonyolítom túl.

Saturday 27 August 2011

panzanella, mustáros csirke

reggeli: croissant a culinarisból
piac: zöldfűszerek, padlizsán, sárgadinnye, ilyesmik. láttam lila babot is btw, de nem vettem, mert van itthon zöld doszt.
ebéd: panzanella
vacs: Nigel-féle mustáros-tárkonyos-petrezselymes csirke (Real food, és szokás szerint isteni), zöldsali

back

no, meggyógyultam aztán, és mindenféle jókat ettem. anyósom szokásos specialitásait (grillezett T-bone paradicsommal, báránycsülök fehérbabbal, zöldbab carbonara, stb.). no meg a kenyér, meg a vaj, stb. visszatértem Párizsba is még egyszer, ott chevre chaud-t ettem egy no-name bisztróban.
jól bevásároltam ezt-azt (szokásos szárazkolbi, puy lencse, dióolaj, mustárok, ecetek, ez-az) és tömött csomagtartóval +2 gyerekkel visszaindultunk. 1.nap Genfben szálltunk meg, apukám sült csirkével és salátákkal várt. 2. nap Ausztriában Mondsee-nel egy gyerekbarát gasthofban. kaja korrekt, de semmi emlékezetes. Mondsee gyönyörű. harmadik napra hazaértünk, a mosonmagyaróvári MOL-kút Marché éttermében ebédeltünk. wow, tiszta nyugat!!! (mondjuk ami Svájcban steak, az itt kolbász, és még így is jó drága.)
hazaérve fahéjas-paradicsomos zöldbabot rittyentettem vacsorára, mert zöldbabot is hoztunk a kertből egy rahedlit.

Friday 19 August 2011

roadtrip 2.: Németország, Franciaország

elértük az úticélt, de közben úgy lebetegedtem, hogy nem bírok ételre nézni. ez nagyon nagyon sajnálatos, mert ma pl. kapris rájauszony volt az ebéd.

szerdán, amikor még tudtam enni, egy random bajorországi fogadóban ebédeztünk (bár már akkor is csak salátát kívántam, gyanút kellett volna fognom)
Metz mellett szálltunk meg este, sajnos lekéstük a vacsorát, úgyhogy egy random metzi étteremben ettünk közepeset. biztos van jobb is, csak sajnos nem fél 11-kor.
másnap a (nagyon korrekt) szálláshelyünkön reggeliztünk, ami egy kastély volt szó szerint a semmi közepén. jól bekalácsoztam, majd irány Párizs. ott nyomtunk egy igen jó steak tartare-frites-t a kedvenc bisztrónkban (Chez Prosper), azóta viszont, mint mondtam, nem eszem. majd jelentkezem, ha megint!

Wednesday 17 August 2011

roadtrip 1. Ausztria

roadtrip van! (otthon az utóbbi napokban nem ettem semmi érdekeset, egy kecskesajtos-jostás sütit leszámítva a váci desszert szalonban) tegnap indultunk el. úticél: Normandia

kedd
ebéd @ Das Schreiberhaus, Bécs. heuriger a szőlők alatt kellemes kerthelységgel, E egyik kedvenc helye volt anno. a ház specialitását kértem, rántott csirkét kaptam. mondjuk korrektet. hozzá a ház borát, ami zöldveltelini. amúgy valami menő hely lehet, mert az alagsor tele van osztrák hírességek (gondolom) fotóival, amint a bajszos tulajjal spannolnak.
aztán megérkeztünk Taxhofba, a szálláshelyünkre. a NY Times-ból pécéztem ki. igazi gyöngyszem, ajánlom. sajnos kedden nincs vacsora, pedig Gault millau, meg minden. helyette ezt a helyet ajánlották. itt rókagombapörit ettem, de nem bírtam megenni, úgy be volt staubolva. mellé zsemlegombóc, uh.
ma viszont olyan fejedelmi reggelit ettünk Taxhofban, hogy na. gondoljon bárki bármit az osztrákokról meg a németekről, a reggelihez, ahhoz értenek!
hogy a mai nap mit hoz, még nem tudom, I'll keep you posted.

Saturday 13 August 2011

két szerecsen, wang

folytatom a sort:
*bar ladino - itt inni kell, nem enni.
*a montenegróiak nem veszik fel a telefont, pedig próbálkoztam többször is!
*két szerecsen - a paprikás csirke közepes, de ÍB-féle desszerttel javítanak a helyzeten! a bazsalikomos limonádé továbbra is király.
*wang @ telepy u.: imádom az étvágygerjesztő zellerüket. de a pekingi kacsa (az a palacsintába tekerendő cucc) miért darált csirkéből készül náluk?

Thursday 11 August 2011

laci, fellini, banh mi

az elmúlt napokban fakanalat nemigen vettem a kezembe, helyette meglátogattam 1-2 helyet.
*laci!konyha! - műunderground hangulat (lásd még: német svájc). 3 fogás 2500 huf. mák bisztróból ismert pincsóadagok. sajnos a főételek fele már elfogyott háromnegyed egyre, csak ezt elfelejtették mondani, amikor megkaptuk az étlapot. a fennmaradó malaccsászár, carbonara és májashurka közül a májashurkát választottam. andouillette-szerű cucc volt. a kenyér finom, meg a desszertek is, a kiszolgálás ingadozó.
*fellini római: szerelem első látásra
*banh mi bisztró a Hajós utcában (lehet, hogy senki nem írt még róluk?): hurrá, igazi nagyváros lettünk, már banh mi bisztrónk is van!! kicsit lehetne benne több koriander, de a miénk!
ma este a montenegrói gurman nevű fine dining helyet tervezem lecsekkolni.


Sunday 7 August 2011

manga cowboy, villa bagatelle

szombat
reggeli: kv
ebéd: amit a hűtőben felleltem. semmi izgi.
este viszont. E steak-re vágyott, úgyhogy felütöttem a szakirodalmat, és lett belőle manga cowboy. E meg volt elégedve a steak-kel, én burgereztem, sajnos a zsemléje az a szezámmagos-szupermarketes fajta, ami ráadásul nem tartja össze rendesen a cuccot benne. amúgy jó.
utána mika tivadar és mumus, ami újabban lokál.

vas
brunch @ villa bagatelle. régóta to-do listán. a dácsiánk szegény kicsit feszengett a parkolóban, de mi kellemesen éreztük magunkat a kellemes környezetben és kellemeset bruncholtunk. azért egy apró megjegyzés. ha már minden fennhangon bio, akkor a lágytojás lehetne legalább 2-es!
du. fagyiztunk a fragolában. E nem értette, mire a nagy felhajtás, nem tudja, hogy ennek is mennyire örülni kell!
vacs: lássuk, mit rejt a storecupboard. pasta pomodoro, csokiláva. dúzsi tamás kékfrankos, dvdzés.

Saturday 6 August 2011

kedd-péntek

kedves naplóm! bocsánat. sűrű volt a hét.
ezek voltak:
hummusz a hummusz bárból (kicsit többet vettem a kelleténél, ezért két egymást követő napon is ez volt az ebéd. de ez nem baj, sőt)
spag bol
reggeli bucik
mézes-mustáros csirkeszárnyak tabuléval
padlizsános penne
vacsora anyukámnál (zöldborsóleves, currys csirke)
Cheryl briliáns ötlete, miszerint a bolti gnocchit (sorry) pirítja főzés helyett
Taj Mahal - sziget a Szondi utcában, nekem új felfedezés, jó. tele volt indiaiakkal. vajon turisták, akik külföldön is ragaszkodnak a megszokott ízekhez, vagy itt élők, akik szerint itt a legjobb az indiai kaja?

Monday 1 August 2011

pántlika, quesadilla

ebéd: hambizás a pántlikában. továbbra is fenntartom, hogy itt kapható a város legjobb hamburgere.
vacs: quesadilla (cheddar-mozza-újhagyma), paradicsom-kukorica salsa (pari, friss kuki, kalif. paprika, lilahagyma, koriander, chili, sóbors, limelé), guac, coronita.