Sunday 12 September 2010

gombaleves, tarte aux quetches, fahéjas-paradicsomos zöldbab grillezett csirkemájjal

reggeli: kv
anyu tegnap Miskolcon járt újfent, a miskolci piac pedig kánaán, ugye, legalábbis gombaszempontból. meg is dobott egy zacskó tinóruval (hogy pontosan milyen tinóru, azt ne kérdezzétek) és egy kis rókagombával. kis hezitálás után ezt a remek gombalevest főztem belőlük ebédre. (Jamie's dinners hét van, úgy tűnik)
utána összedobtam a világ legegyszerűbb szilvatortáját (levelestészta fél szilvákkal kirak, fahéjas barnacukorral megszór, megsüt). a franciáktól tanultam, ők úgy hívják, hogy tarte aux quetches.
vacsora: fahéjas-paradicsomos zöldbab grillezett csirkemájjal C&V szakácskönyvéből

2 comments:

  1. ez nagyon jó kis alaprecept, szinte minden vadgombával működik, tartsd meg! :)

    ReplyDelete