Monday 3 October 2011

segítsüti, onyx, tücsök

az elmúlt hét fémpontyai:
isteni segítsüti átvétele Édesemtől, kellemes kávéval és csevellyel egybekötve. utána életemben először az északi vasúti összekötőn is átgyalogoltam. egy élmény volt!

a magam részéről:
mualle (századszorra is ez a kedvenc kajám)
pasta pomodoro
csülök anyukámnál
hűtőtakarító zöldségleves
Horváthilona túrógombóc gyermekeimnek (persze nem ették)

vacsora az Onyxban (E születésnapját ünneplendő. végigettük a két kóstolómenüt. egyetlen gyenge pont volt (a predesszert, meggylén úszó fehércsoki-spagetti), meg a dizájn nekem olyan orosz oligarchás, de az legyen az én bajom. amúgy minden tökéletes, és azt sem lehet mondani, hogy nem lehet vele jóllakni, mert a bye-bye bonbonokra már nem is maradt kapacitásom, pedig kapacitásom, az szokott lenni. mondjuk az ára, az egyszer egy évben kat.
másnap Kistücsök, itt is baromi nagy adag volt az amúgy isteni malaccsászár zelleres rakott krumplival, vagy az én gyomrom megy össze? amúgy igen kellemes volt, gesztenyefa levelein átszűrődő őszi napfény, gitárzene, nyugalom (a gyerekeket ezúttal nem vittük)
este mintegy kontrasztként Bavaria étterem Balatonendréden, aminek nagyon jó terasza van, de a kajáról inkább nem nyilatkoznék.





1 comment:

  1. boldog vagyok, hogy ízlett, egy élmény volt, hogy végre személyesen is dumálhattunk! na és még ez a híd-dolog is... én még csak a feléig mentem.

    ReplyDelete