Monday 7 November 2011

hírek

ami a szendvicslédiséget illeti, a szendvicsekről egy ideje átálltunk leves+focaccia kombóra. pl. itt van ez a régi kedvenc gyömbéres-citromos répaleves. a focacciára mindig azt szórok, ami éppen van. olykor süti van helyette.
ezekre emlékszem az elmúlt hétről:
Parázs presszó, ami a Szobi utcából a Jókaiba költözött. sokkal jobb így. ettem egy jó levest. A5-ös számút asszem.
semminincsitthon-quesadilla
házi hambi with all the trimmings (sk majonéz, buci)
á table baguette (jó, jó, de a moszkváig nem érdemes érte elbumlizni. mármint innen) a saját kezűleg importált sajtokkal és egyebekkel.
családi szülinapot is ültünk, amihez egy erősen megvaníliázott, gyűrű formában kisütött egyensúlytortával járultam hozzá. a lyukba tejszínhab + málna. ilyenformán, bár a kettőt nem lehet egy napon említeni.
ma is családi ebéd. volt igen jó retró rizseshús a la anyu, plusz paprikáslisztbe forgatott sült keszeg. a keszeget a sógorom szállítja iszonyú mennyiségekben, mert majd minden hétvégén horgászni megy. milyen kár, hogy utálom! (mármint a keszeget. hogy még pontosabb legyek, a szálkáit. az irdalás kb. annyit ér, mint halottnak a csók)

érik bennem egy "mit érdemes venni a lidl-ből és mit nem" nevezetű poszt. kell?



3 comments: