Friday 13 August 2010

füstbe ment tervek Párizsban

csütörtök
ebéd: sajtos-sonkás, "parisienne" bagett valahol az Opera környékén
vacsora: bolognai spagetti, zöldsali, vörösbor a sógornőmnél

péntek
aki augusztusban utazik Párizsba, jobb, ha nem szövöget konkrét terveket arról, hogy hol fog enni, az éttermek fele ugyanis nyári szabadságot tart.
reggeli: a Marché des enfants rouges-t nagy szomorúságunkra zárva találtuk fél 10-kor, pedig 9-kor nyit elvileg. bánatunkban croissant&kávé egy random kávézóban az Arts&Métiers-nél
tízórai: Berthillon fagyik. persze "A" Berthillon nem volt nyitva (egy fagyizónak nem télen kéne inkább egy hónapra bezárnia???), de a mellettük lévő bisztró is árulja a fagyijaikat. ezeket kóstoltam: vérnarancs, lime, rózsás málna, mangó (ezek sorbetek), gyömbéres karamell, pisztácia. elkéspesztő színek, átütő ízek. a gyömbéres karamell jó sok friss gyömbérrel készült, az tuti, a rózsás málnában éppen annyi rózsa, amennyitől még harmonikus.
ebéd: breton galette & almabor egy aprócska helyen a latin negyedben.
vacsora: elzarándokoltunk a l'As du Falafelhez. zárva. sebaj, b-terv, E kedvenc vietnámi helye. zárva. úgyhogy megint csak egy random brasserie-re esett a választásunk. a nevét nem jegyeztem meg. pezsgő hangulat, tele helyiekkel, viszont a tatárbifsztekben kicsit túltengett a ketchup. mentségükre legyen mondva, azonnal felajánlották, hogy újrakeverik, mikor szóvá tettük. a libamájas-zúzás salijuk viszont isteni volt.

No comments:

Post a Comment