Wednesday 19 May 2010

karalábéleves, lazac+szegfűgomba+spárga

reggeli: mint tegnap
piacon is jártam. miért drágább a zöld spárga a fehérnél, amikor egyszerűbb előállítani? a fehéret takargatni kell, meg minden, hogy ne zöldüljön be. értetlenül állok a jelenség előtt. mindenesetre fehéret vettem. nagy dilemmában vagyok az újkrumplival, már ami a szigorú diétámat :) illeti. a krumpli ugye no-no, de az újkrumplinak állítólag sokkal alacsonyabb a tápértéke, kalóriatartalma, glikémiás indexe és minden mifenéje.... akkor azt most ehetek? vágyom egy saját levében főtt petrezselymes krumplira!
ebéd: újhagymás-petrezselymes karalábékrémlevest kanalazok éppen. (1 csokor újhagyma olíván dinszt, 2 karalábé kockára vágva, sóbors, víz, bio húsleveskocka, sok friss petrezselyem, csöpp tejszín, összeturmix)
vacs: bőrén sült lazacfilé pirított szegfűgombával és párolt spárgával(+vinaigrette)

2 comments: