Sunday 9 May 2010

turbolyás-szegfűgombás omlett, újkrumplisali, rhubarb&custard

nem is említettem, micsoda kincseket kaptam a héten a csákberényi kertből, illetve a piacról: 1-1 csokor turbolya, zsálya, kakukkfű, pár szál rebarbara, szegfűgomba.

ezért aztán reggeli: frissen sült bucik és turbolyás omlett szegfűgombával (a letépkedett turbolyaleveleket a tejszínes tojáskeverékbe kevertem, a szegfűgomba kissé megpirítva volt a töltelék.)
ebéd: vasárnapi húsleves anyukámtól
vacsoraterv: HFW baconös újkrumpli-salátája és rebarbarás-vaníliakrémes pohárdesszert (felkockázott rebarbi nádcukorral és kis narancslével puhára, majd nyakonöntve vaníliasodóval(Nigella How to eat szerint csinálom mindig, mint a majonézt, a hollandit, meg az összes ilyen tojásos alapcuccot)

2 comments:

  1. rhubarb&custard... höhö:-)

    ReplyDelete
  2. olyan kis frappáns, nem úgy, mint a rebarbara vaníliasodóval! :)

    ReplyDelete