Friday, 12 March 2010

csirke cobbler

a tegnapi kekszparti sikeres volt, bár a fiam benyomta nyersen a tészta felét. a fenyőfák is össze-vissza lettek csipkedve, mire eljutottak a sütőig. egyébként teljesen jó alaprecept, mindig minden van hozzá itthon és akármennyit tapicskolták a gyerekek, jó állagú maradt. a tegnapi linken elolvastam a kommenteket, panaszkodnak az amcsik, hogy nem elég édes. szerintem bőven. de nem is meglepő annak fényében, hogy az európai szakácskönyvek amerikai kiadásaiban kapásból másfélszer annyi cukrot írnak az ottani ízlésnek megfelelően. vagy ez is urban legend?
mai ebéd: spenót, krumplipüré, tükörtojás. brutál adagokat vagyok képes ebből megenni. a gyerek jóval mérsékeltebb fogyasztó. a kicsinek párolt répa, krumpli, alma.
vacsorára a NY Times Minimalist rovatának e heti ajánlata: chicken cobbler. comfort food sok zöldséggel. az enyém répával, paszternákkal, csicsókával és zöldborsóval fog készülni.

No comments:

Post a Comment