Thursday, 4 March 2010

porridge, pitta churna zöldségleves, coq au riesling

ma de. sem nagyon jutottam el bevásárolni, úgyhogy reggeli és ebéd storecupboard cooking. néha a semmiből főzés királynőjének érzem magam.
reggeli: kenyér nem volt, úgyhogy vaníliás porridge banánnal és kókuszforgácsokkal
ebéd: hűtőben árválkodó fél lilahagymából, zacskó alján figyelő fagyasztott zöldborsóból, egy fehérrépából és egy nagyobb Ella krumpliból krémleves. tettem bele a Bécsből kapott pitta churna fűszerkeverékből, jó ötlet volt. bio tyúkhúsleveskocka, tejföllel krémesítve. kicsit szigetes Krishna-kaja jellege volt, de a jobbik fajtából, ízlett. a gyerek legnagyobb megdöbbenésemre nyelte, mint kacsa a nokedlit.
ja és sütöttünk egy reggelihez ajánlott almás-zabpelyhes-cseresznyés sütit is (Bill Granger: Every day), muffinformákban, a leves utánra.
el ne felejtsem a zabpehely- és fagyasztott zöldborsó készletek utánpótlását.
vacsora: Nigel Slater Real Food-féle coq au riesling lesz (csirkecombból), ha eljutok a piacig

6 comments:

  1. a semmiből főzés királynője-)))

    ReplyDelete
  2. erre a címre én is pályázom!! :)

    ReplyDelete
  3. Finom vacsorátok lesz, tapasztalatból mondom. :)

    ReplyDelete
  4. :))
    Zsuzsa, az volt! repertoárba be.

    ReplyDelete
  5. Ahogy a mondás tartja: "szegény ember wiener pitta churnával főz!"

    ReplyDelete