Tuesday 9 March 2010

nagyi-ebéd, provanszi ízek

tegnap:
ebéd a nagyinál: gyömbéres húsgombócok sült paprikával
este pedig a Provence tavaszi íze főzőkurzus keretében: tavaszi zöldségleves pisztáciafagylalttal (és sóban eltett citrommal) - ennek a készítését végigcsevegtem máshol, úgyhogy nem tudom dokumentálni
nugáttal töltött sertésszűz salottaágyon, en papillote (szűz felszúr, nugát-rudakkal megtölt, provanszi fűszerekkel megszór, só, bors, salotta felszeletel, sütőpapírra helyez, rá a hús, becsomagol, megsüt. a nugát beleolvad a húsba, középen marad a mogyoró és a pisztácia. finom volt, villantós repertoárba felveszem. szerintem a salotta mellé mehet szárzeller és/vagy édeskömény is, de azt köretnek is el tudom jól képzelni)
desszert: körtés-vaníliás bavarois csokival és pralinéval (körte, fromage blanc helyett tejföl, zselatin összeturmix, kihűt, csokival bevon, pralinéval megszór)

No comments:

Post a Comment