Tuesday 19 January 2010

Svájc és svédasztal planning

az elmúlt napok a svájci gasztronómia jegyében teltek: fondü, borkóstoló feledhető kanapékkal de jó borokkal, Mia remek quiche-ei és salátái. az el salvador-i menyasszony családjának készült reprezentatíve gulyásleves és flódni is, de egyik sem általam.
ma is fondüt vacsorázunk, ugyanis hoztam haza egy dobozzal az itthonmaradtaknak. hozzá gyöngyhagyma, füstölt libamell, csemegeubi a Hunyadiról, pain paillasse, ha már Svájcnál tartunk, a CBA-ból.
egyébként a baba beteg-lázas, összvissz 1 órát aludtam az éjjel, zombifeeling és vesztegzár. holnap E céges partiját hosztolom 25 főre, ennek a menütervén dolgozom félkézzel. a jelszó: minél kevesebb munkával megúszni.
ennek jegyében a büféasztalon a következők lesznek:
svájci sajttál
bolti portóis paté (szintén Svájcból)
gravlaxos (már olvad)-kapros-Philadelphiás rozskenyérfalatok (csillag alakú kiszúróval formázva, hogy pofás legyen)
sajtos masni á la Ízbolygó
kókusztejes céklaleves á la Nami Nami műanyag kupicákban szervírozva (ezeket szintén Svájcban szereztem be nagyon előrelátón), valami csírával a tetején
sáfrányos-hagymás quiche
fűszeres csirkeszárnyak
egy rukolás-fetás-olívás-szárított paris saláta
egy Nigella-féle fűszeres-mandulás bulgursaláta
még egy Nigella-féle gránátalmás-mentás uborkasaláta
csokis-pisztáciás cookiek
és citromkrémes-málnás tartletek (a tészta előregyártott bolti, Svájcból. eléggé meg volt pakolva a bőröndöm)
ezek mind olyan egyszerűek, hogy ha ma valahogy sikerül elintéznem a piac-Spar-Culinaris kört, holnap hatig mindent le is tudok gyártani. ámen!

3 comments:

  1. egyszerű de rengeteg. máskor szólj előre, ha ráérek, szívesen segítek egy ilyen szuper menüt kivitelezni!

    ReplyDelete