Saturday, 23 January 2010

omlett, mentás zöldborsókrémleves, fúziós rizottó

tegnap is maradékokat pusztítottunk, ma viszont visszatérek a konyhába. reggeli gruyere-es-újhagymás omlett, utána piac:
kacsacombok, répa, angol zeller (jó hír: az új kedvenc zöldségesemnél már kilóra kapható, 1-2 szár is, nem kell egy bazinagyot venni sok pénzért hogy aztán ide-oda tologassam egy hétig a maradékot mielőtt nagy lelkiismeretfurdalással kidobnám), sütőtök, alma, banán. culinaris: friss koriander és thai citromfű. treehugger dan: Nigel Slater's Real Food.
ebéd: mentás zöldborsókrémleves, mert maradt egy csomó friss mentám, kb. így, málna (mirelit) vaníliás mascarponéval.
vacsora: Paul Gayler thai fűszerezésű sütőtökös rizottója a Vegetáriánus ételek c. könyvből.

No comments:

Post a Comment