Tuesday 9 February 2010

minimalista muffin, zöldborsós csirkemáj

a tegnapi csokikrém isteni volt, még ha mascarponéval készült is. repertoárba felvéve.
reggeli: rántotta a fiúknak, nekem kávé és joghurt
piac-játszótér: csirkemáj, két jókora kacsacomb holnapra, sütőtök, hagyma, alma, banán
ebéd: nagyinál, maradék kakukkfüves-gombás makaróni. az utána rámtört édességigényt csillapítandó egy sült banán kis mézzel.
délutáni sütőprojekt a gyermekkel, úgy is, mint olyan közös program, amit ő is élvez és engem sem hajt az őrületbe: a mai NY Times Minimalist rovatának (nagy kedvencem, ha eddig nem tűnt volna fel) teljes kiőrlésű muffinjait teszteltük, almás-mazsolás-diós verzióban (1 nagy idared lereszelve, a receptet egyébként feleztük). a kooprodukciónak köszönhetően kifelejtődött az író ami amúgy is joghurt lett volna, de így is tök jó lett. apropó sütöm a tököt is, abból babakaja lesz. tegnap nagy sikere volt a sárgarépapürének anyatejjel. a nagyobbik viszont még mindig nem eszik rendesen, viszont napi 1 l tejet minimum megiszik. álljak a sarkamra vagy jó ez így?
vacsora: majorannás zöldborsós csirkemáj, rizs.

4 comments:

  1. Egyik barátnőméknél detto ez van. A nagy vézna, rossz evő, viszont a tejet ő is dönti magába, a kicsi meg egy vasgyúró. Ő is egyfolytában tipródik a nagy miatt. Most azt találta ki, hogy nincs löztes étkezés, csak a főétkezések, akkor viszont terített asztalnál közösen esznek. Talán javult a szitu egy kicsit.
    Sztem így kell őket elfogadni. Gyerek éhen még nem halt. Amit meg bevisz, az szuper alapanyagokból van. Dontvörri.

    ReplyDelete
  2. megnyugtató hallani, hogy másoknál is ez van. az együttevést próbálom én is, de este nem nagyon műxik, pedig az lenne a főétkezésünk, mert papa tök későn jár haza.
    lehet, hogy a Mörrenmorcogi Micó-mese az oka mindennek?? :) holnaptól Popeye az esti mese.

    ReplyDelete
  3. szerencsére nem olyan vézna az a gyerek, hanem irtó cuki vasgyúró :)

    ReplyDelete
  4. az én génjeimet örökölte, a levegőtől is hízik ;)

    ReplyDelete