Sunday 11 April 2010

medvehagymás túrókrém, citromos-oregánós báránycomb, epres mascarponetorta

reggeli: frissen sült bucik, megint
ebéd: újkrumpli kettévágva, só, bors, olívaolaj, megsütve. hozzá medvehagymás túrókrém (tesztrecept keddre), zöldsaláta
délután almás-zabpelyhes muffinok egy cikkhez.
este vendégek jönnek. menü: Tessa Kiros citromos-oregánós báránycombja (eddig bírta a fagyóban a múlt héten kapott comb), vajas-citromos medvehagymával á la Nigel
desszert: mascarpone-eper torta
a "héj" egy Trish Deseine-tweet szerint készült, ugyanis Svájcból kaptam pekándiót is:"In other news, here's my demerara sugar/toasted pecan pastry. Perfect for raspberry tart. Or tarte. Whizz 120g cold salt butter+160 flour+75 crushed, toasted pecans+75 dem sugar. Press in 20cm mould, chill 1hr. Cook 180°x15mins. Cool. Fill."
a töltelék Nigel Slater receptje szerint. vaníliás mascarponekérm, sok friss eper.

No comments:

Post a Comment