reggeli: frissensült bucik
ebéd: isteni sütőben sült zöld spárga hollandi mártással, nyers sonkával, desszert: joghurtos eperfagyi (idén másodszor)
vacsora: Csillagánizs, Segal Viktor, Fúzió vagy konfúzió. libamáj rizslapon sült újhagymával, tamarindmártással (erre a fogásra emlékszem a szépemlékű étteremből is). kacsa édesburgonyával és aszalt sárgabarackos chutneyval. kéksajtos csokiszuflé.
örömmel nyugtáztam, hogy Segal Viktor sem kínlódik a libamáj kierezésével, hacsak nem terrine készül belőle, az meg vicces volt, hogy a desszert szóról szóra ugyanaz, mint a jól bevált foolproof szufléreceptem (nem kell külön felverni a fehérjét, igazából egy ál-szuflé), amit a krakkói Ancora óta, ahol ez volt E kedvenc desszertje, csomószor csináltam kéksajttal is. persze tanultam újat is, a kacsamell tökéletesre sütését, meg azt, hogy milyen típusú tamarindot kell venni, no meg azt, hogy minden jó szakács fúziós konyhát visz, de ez már csak saját gondolat.
Monday, 26 April 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Két kérdés izgat: 1. milyen a jó tamarind? 2. mi volt a chutney-ban? Épp én is ilyet tervezek már egy ideje...
ReplyDeletetamarind: ha egészben veszed a gyümölcsöt (gyümölcs ez egyáltalán?) akkor a sweet típust kell keresni, ha pedig a tömbösített cuccot, akkor mindenképp a "wet" típusút, mert a másik egy száraz tömb, amiből lehetetlen bármit kicsiholni (ezt tapasztalatból is megerősítem)
ReplyDeletechutney: zöldalma, hagyma, aszalt sbarack egyforma apróra vágva, narancslé, almaecet
cukor gyömbér chili koriander friss menta
Szerintem a chutney nem volt túl meggyőző, de a tamarindos máj nagyon vitte a prímet!
ReplyDeletehú de izgi, Before, ki voltál??:)
ReplyDeleteszerintem nem volt rossz, de ütötték egymást az édesburgonyával, kacsa+chutney vagy kacsa+édesburgonya jó volt, de nem állt a háromszög :p
Balázs :)
ReplyDeleteIgen, szerintem a chutney lógott ki, se a kacsához, se az édesburgonyához nem passzolt, pedig azok ketten szerették egymást.
Kacsamell szecsuáni borssal fűszerezve, zelleres-almás krumplipürével és hagymalekvárral. Ennél jobb kombót még nem ettem. :)
hello! :)) nos igen, ez a kombó már így képzeletben elég nyerő.
ReplyDelete