reggeli: kávé
ebéd: maradékok
idegesített már a félig üres meggybefőtt, amit ide-oda tologatok a hűtőben jó ideje, úgyhogy egy hirtelen ötlettől vezérelve belesütöttem egy bögrés mákos sütibe. amit nem tudom, miért akkor borítottam ki a (csillag alakú) formából, amikor épp nálam volt a baba, lényeg az, hogy leesett és kicsit összetört szegény. viszont finom.
voltunk a piacon is, a halasnak se híre, se hamva, úgyhogy halasztom a tegnapi ötletemet holnapra.
vettem darált marhahúst és csinálok "bolognai" ragut spagettivel. erre két verzióm van:
1. quick and dirty: szalonna (ha van), olívaolaj, hagyma, fokhagyma, hús, parikonzerv. hús megpirít, rá a pari, besűrít. most jut eszembe, hogy kezdő szakácsnő koromban még parisűrítményt is nyomtam bele, de az valahogy elmaradt az idők során.
2. time-honoured: szalonna, olívaolaj, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, parikonzerv, alaplé, vörösbor meg a hús jóóóóó sokáig lassú tűzön.
time egyébként még csak lenne, de zeller stb. nincs, úgyhogy marad mára az első.
Monday, 19 April 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
a süti ugye??
ReplyDelete:))))
ReplyDeletemivan???
ReplyDeletemimivan? :)
ReplyDeletenem írtál KÉT napig!!
ReplyDelete